Gamma is jarig

Gepubliceerd op 11-05-2021

Winkelketen GAMMA bestaat op dinsdag 11 mei 2021 precies 50 jaar. Nederlands bekendste bouwmarktketen werd in 1971 opgericht door een groep bouwmaterialenhandelaren nadat zij tijdens een reis in de Verenigde Staten het concept ‘home improvement center’ hadden gezien. En vandaag de dag is GAMMA met 167 bouwmarkten in Nederland de toonaangevende marktleider in de doe-het-zelf-branche.

Aannemers

Hoewel GAMMA oorspronkelijk bedoeld was voor kleine aannemers, waren het vooral particulieren die de eerste bouwmarkt in Breda bezochten. Het concept sloeg vanaf het eerste begin aan en in tien jaar tijd werden er meer dan 45 winkels geopend. GAMMA was ook een van de eerste ketens die geen eigen winkels had, maar werkte met franchisenemers. Bijzonder is dat vandaag de dag veel franchisenemers van het eerste uur of hun kinderen aandeelhouder zijn van het moederbedrijf Intergamma.

GAMMA kreeg met haar doe-het-zelf-concept in de afgelopen 50 jaar nagenoeg iedere Nederlander aan het klussen. Veel huisinnovaties, zoals laminaat, mengverven, FSC-gecertificeerd hout, glazen douchecabines en accuboormachines werden door GAMMA bereikbaar gemaakt voor alle Nederlanders.

Vandaag de dag kunnen klanten bij GAMMA terecht voor alle klussen, groot en klein, en zet het bedrijf de laatste jaren in op woningverduurzaming. Zo maakt GAMMA het heel eenvoudig om zelf of via een professional woningen volledig te isoleren of zonnepanelen aan te schaffen.

Van ‘Dat zeg ik, GAMMA’ naar ‘Ik kan het’

Harm-Jan Stoter, CEO van Intergamma: ‘Voor veel Nederlanders is hun huis en tuin vanzelfsprekend de belangrijkste plek in hun leven. Het is de plek waar men eet, leeft, tijd doorbrengt met familie en vrienden en tegenwoordig ook steeds meer werkt. Wij zijn er trots op dat we al vijftig jaar onze klanten mogen helpen bij het verbouwen, verbeteren en verduurzamen van hun huis en tuin. Niet voor niets luidt onze slogan nu ‘Ik kan het’.

Wij geloven echt dat klussen bij elke Nederlander in de genen zit. Wij zijn er dan ook voor iedere klus en voor alle klussers in Nederland, fanatiek en meer ervaren of diegenen die alleen af en toe een wandje schilderen of plankje ophangen. Maar soms heb je daar wel wat ondersteuning bij nodig. Wij willen Nederland helpen om hun thuis écht helemaal van henzelf te maken.’

Campagne 50 jaar GAMMA

GAMMA viert haar verjaardag met een zeer uitgebreide campagne. In deze campagne vertelt GAMMA hoe het klussen van generatie op generatie over is gegaan. In de afgelopen 50 jaar hebben de Nederlanders zich het klussen eigen gemaakt. Er zijn daarbij eigen eigenzinnige manieren van klussen ontstaan, die van generatie op generatie worden doorgegeven. Daarom gaan we 50 jaar GAMMA vieren door een ode te brengen aan deze eigenzinnige manieren van klussen, die generaties familieleden kenmerken.

We hebben onderzoek gedaan naar deze maniertjes onder 1000 consumenten, en de twee belangrijkste: potlood achter het oor en fluiten staan centraal in onze campagne ’Klussen zit in onze genen’; in die van ons en van onze klanten.

Daarnaast zal GAMMA50 worden gevierd met een uitgebreid programma aan win-, spaar- en kortingsacties. Natuurlijk wordt dit ook gevierd samen met de medewerkers. Al die duizenden medewerkers staan al jarenlang dagelijks klaar om onze klanten te helpen met alles wat ze nodig hebben voor hun klus.

Bron: Gamma

Op zoek naar meer informatie over Gamma? Bekijk hier alle informatie over Gamma!

Bekijk en vergelijk alle (online) bouwmarkten

Adverteren op deze website?

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Copyright 2022 Springveer IT. Webdesign door Trail Magic Internetdiensten