Goedkope of dure verf kopen?

Goedkope verf voor op de muur.

Met een nieuw likje verf kun je je huis of interieur compleet veranderen. Ander kleurtje op de muren, die oude eiken tafel voorzien van een nieuwe beschermlaag of de binnendeuren beter laten passen bij het interieur? Bij de bouwmarkt of (online) verfwinkels kun je alle soorten verf kopen, in iedere gewenste kleur en hoeveelheid. Van goedkopere eigen merk verf tot de meest dure professionele varianten die optimale bescherming bieden. Maar kun je beter dure verf kopen, of is goedkope verf ook goed genoeg?

Wat zijn de beste verf merken?

Muur verven met de beste muurverf.

Een aantal grote verfmerken in Nederland zijn: Sigma, Sikkens, Wijzonol, Histor (onderdeel van Sigma), Flexa (onderdeel van Sikkens), Cetabever (onderdeel van Sikkens) en Rambo. Waren de merken Sigma, Sikkens en Wijzonol vroeger alleen via de professionele groothandel verkrijgbaar, tegenwoordig kun je als particulier deze merken gewoon bestellen bij de grotere verfwinkels.

Bij online verfwinkels zijn grote assortimenten verf te verkrijgen, inclusief alle toebehoren die je nodig hebt bij je schildersklus. En wil je een andere kleur dan de standaard RAL-kleuren? Ook bij online winkels kun je de verf laten mengen in bijna iedere kleur die je maar wenst.

Bouwmarkten hebben vaak een eigen verfmerk. Deze merken zijn soms van best redelijke kwaliteit en zijn vaak prima te gebruiken voor verfklussen waar je niet al te hoge eisen aan stelt.

Is goedkope verf net zo goed als dure verf?

Meubels verven met lakverf.

De eigen merken van bouwmarkten zijn meestal goedkoper dan de grotere verfmerken, zoals Sigma, Sikkens of Wijzonol. Dat de verf goedkoper is merk je meestal bij het gebruik van de verf, het uiteindelijke resultaat en de duurzaamheid. De duurdere merk verven strijken prettiger, geven een mooier en gladder resultaat en bieden doorgaans een betere bescherming.

Maar niet voor iedere klus heb je duurdere verf nodig. In een test met muurverven kwam een eigen merk muurverf als beste uit de test. En voor meubels, plinten, muren of plafonds is een goedkopere verf vaak ook prima. Meubels die wat meer te verduren hebben, zoals tafelbladen of houtwerk aan de buitenzijde van het huis hebben meer bescherming nodig, en dus is een kwalitatief betere verf aanbevolen.

Verf laten mengen in je eigen kleur

Verf laten mengen in je favoriete kleur.

Veel van de bekende verfmerken evenals de eigen merken van de grotere bouwmarkten zijn te mengen tot iedere gewenste kleur. Zo kun je helemaal je eigen kleurenpalet samenstellen. Of je nou een specifieke kleur voor een oude tafel zoekt of voor je plafond, nagenoeg alles is mogelijk.

Als je een grotere hoeveelheid mengverf nodig hebt, bestel alle blikken verf dan in één keer bij dezelfde winkel, om kleurverschillen te voorkomen. Zo weet je zeker dat alle potten gemengd zijn door dezelfde mengmachine en met dezelfde mengkleuren.

Tip! Zorg ervoor dat de pot met mengverf extra goed geschud is voordat je de pot openmaakt. Bij mengverf kost het vaak iets meer moeite om alles goed gemengd te krijgen.

Waar kan ik online verf kopen?

Start met schilderen.

Weet je al precies welke kleur en welke verf je nodig hebt? Dan is online bestellen het meest eenvoudig, en vaak ook het goedkoopst. Denk bij het bestellen van de verf ook aan de schildersbenodigdheden zoals kwasten, afplaktape, afdekzeil etc. En spullen voor de voorbereiding, zoals schuurpapier, ontvetter, vulmiddel etc.

De meeste online verfwinkels verzenden nog dezelfde dag, dus vaak kun je de volgende dag al beginnen aan je schildersklus.

Bij VerfonlineXL kun je alle A-merken aanschaffen, verf laten mengen in je eigen kleur, schildersmateriaal kopen en je laten adviseren. En levering binnen 24 uur, dus je kunt de volgende werkdag al aan de slag.

Aankooptips verf:

  • Krijgt de verf veel te verduren? Ja? Neem een A-merk verf!
  • Welke kleur verf heb je nodig?
  • Hoe groot is het te schilderen oppervlak?
  • Welke schildersmaterialen heb je nodig?

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Neem gerust contact met ons op via de contact pagina.

Bekijk en vergelijk alle (online) bouwmarkten

Adverteren op deze website?

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Copyright 2022 Springveer IT. Webdesign door Trail Magic Internetdiensten