Badkamermeubels kopen bij de bouwmarkt.

Compleet wastafelmeubel.

Badkamermeubels zijn er in vele soorten, maten en afwerkingen. Hoewel zowel de basis van het materiaal (MDF of spaanplaat) als de afwerking ervan (fineer) vaak hetzelfde zijn, is er wel degelijk een verschil in kwaliteit. Vooral de kwaliteit en dikte van het fineer, afwerking van randen etc. Waar kan ik het best een badkamermeubel kopen?

Welk badkamermeubel heb ik nodig?

Complete badkamer met badmeubels.

Bij de inrichting van een nieuwe of bestaande badkamer heb je ongetwijfeld één of meerdere badkamermeubels nodig. Misschien alleen een eenvoudige goedkope wastafelonderkast of een complete set kasten inclusief bijpassende badkamerspiegel en badkameraccessoires?

Een wastafelonderkast vind je in bijna iedere badkamer. Deze plaats je direct onder je wastafel, hangend aan de muur of staand op pootjes op de grond. Handig voor handdoeken en toiletspullen, die je zo mooi uit het zicht kunt zetten. Daarnaast zorg je met een wastafelonderkast ervoor dat (een deel van) de minder mooie wastafelafvoer uit het zicht is.

Naast de onderkast voor de wastafel heb je nog keuze uit badkamerspiegelkasten, losse badkamerkasten die je overal in je badkamer kunt plaatsen en toiletmeubels.

Inrichting van je badkamer

Onderkast voor de wastafel Eenvoudige badkamer inrichting.

Meubels en accessoires voor de badkamer zijn er in diverse kleuren en maten. Naast de veelal standaard witte kleur voor meubels zie je nu ook veel meer donkere kleuren of houtmotieven. Welke kleur je ook kiest voor de meubels, met accessoires in diverse kleuren kun je de badkamer heel makkelijk verder aankleden tot een leuk geheel.

Kasten die je hangend aan de muur monteert zorgen ervoor dat je vloer vrij blijft. Dat geeft een niet alleen een meer ruimtelijk effect maar is ook erg praktisch bij het schoonmaken. Het is wel van belang dat je muren het gewicht aankunnen want er komt aardig wat gewicht aan te hangen. Een beetje aardige onderbouwkast met dubbele wastafel weegt al snel 50kg.

Een compleet overzicht van hangende meubels voor in je badkamer vind je terug op deze pagina.

In een kleine badkamer kun je het best voor niet al grote meubels kiezen. Met grote meubels lijkt je badkamer nog kleiner, en het is ook niet erg praktisch. Kies voor kleinere meubels, en hang eventueel één of meerdere kastjes aan de muur, zodat je vloer vrij blijft. Wat wel groter mag is de spiegel, of eventuele spiegels op kasten, die laten de ruimte groter lijken.

Kwaliteit van goedkope badkamermeubels

Eenvoudige badkamer inrichting.

De prijs van een badkamermeubel zegt wel iets over de kwaliteit van het meubel maar niet alles. De prijs van een meubel kan ook hoger zijn door duurdere accessoires zoals handgrepen of het merk is gewoon duurder.

De meubels zijn meestal gemaakt van MDF of spaanplaat met een fineerlaag. Beide houtsoorten houden niet van water, dus de kwaliteit en afwerking van de fineerlaag zijn van grote invloed op de duurzaamheid van het badkamermeubel. Een massief houten badmeubel is ook mogelijk, en heeft een mooie luxe uitstraling. Het moet echter wel een goede houtsoort zijn en het hout moet worden voorzien van een lak- of olielaag. Hierdoor is massief hout wat meer werk in onderhoud en vaak ook duurder.

Een goedkoper meubel van een bouwmarkt of groot Zweeds warenhuis zijn dus niet per definitie slechter dan een badkamerkast van een duur merk. Zorg ervoor dat het meubel niet constant nat is of blijft, vooral niet op de naden van de fineerlaag en repareer zo snel mogelijk eventuele beschadigingen in de fineerlaag. Dan gaat je goedkope of dure badmeubel het langst mee. Een goed onderhouden bouwmarkt badmeubel gaat langer mee dan een slecht onderhouden duur merk.

Badkamermeubel kopen bij een bouwmarkt

Wastafelkraan in de badkamer.

Bij een bouwmarkt kun je badkamermeubels in diverse prijsklassen kopen. Van goedkopere eigen merk wastafelonderkasten tot dure merk badmeubelsets. Kijk in de winkel naar de kwaliteit van de afwerking, en test of de deurtjes of laden makkelijk open en dicht gaan.

Wil je meer keuze in badmeubels dan bij de bouwmarkt? Er zijn een aantal grote sanitairwinkels in Nederland die enorme collecties aanbieden in alle mogelijke prijsklassen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ook wat betreft ontwerp, materiaal en kleur heb je bij deze sanitairspecialisten meer keuze dan bij een bouwmarkt.

Tevens kun je daar terecht voor de overige inrichting van de badkamer zoals tegels, wastafel(s), douche, bad, verlichting etc. En natuurlijk ook voor al je nieuwe badkamer accessoires. Zodat de complete badkamer op elkaar is afgestemd en je vele jaren kunt genieten van een nieuwe of gerenoveerde badkamer.

Één van de sanitair specialisten is Tegel en Sanitair Magazijn in Meppel. Keuze uit meer dan 2.000 verschillende badkamermeubels!

Aankooptips badkamermeubels:

  • Kies voor niet teveel en te grote meubels bij een kleine badkamer
  • Hou de kleur rustig en kleed aan met leuke accessoires of planten
  • Indien mogelijk, kies voor hangende meubels
  • Let op de kwaliteit van de afwerking

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Neem gerust contact met ons op via de contact pagina.

Bekijk en vergelijk alle (online) bouwmarkten

Adverteren op deze website?

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Copyright 2022 Springveer IT. Webdesign door Trail Magic Internetdiensten